„Va avea consecințe foarte grave”. Reacția lui Dodon, după decizia Curții Constituționale privind desemnarea lui Grosu la funcția de premier

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 martie, 2021, 17:57

„Va avea consecințe foarte grave. Curtea Constituțională a formalizat astăzi efectiv o lovitură de stat constituțională”, este reacția fulger a liderului socialiștilor Igor Dodon, după ce decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier a fost declarat constituțional.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a formalizat astăzi efectiv o lovitură de stat constituțională, schimbându-și propria poziție din 23 februarie 2021 și multe altele, care indică în mod clar rolul decisiv al majorității parlamentare. Decizia de astăzi transformă Republica Moldova dintr-o parlamentară în una prezidențială, atunci când cuvântul decisiv nu este cu organul legislativ suprem, ci cu șeful statului”, a comentat Dodon.

Liderul PSRM susține că, din păcate, decizia de astăzi va avea consecințe juridice și constituționale foarte grave, precum și pentru cetățeni.

Mâine, vom convoca executivul PSRM pentru a stabili următorii pași. Totodată, poziția noastă rămâne neschimbată : cei care vor dizolva parlamentul și vor declanșa alegeri anticipate, trebuie să-și asume responsabilitatea pentru pierderile omenești din cauza epidemiei, care sunt inevitabile”, a conchis Dodon.

Curtea Constituțională a declarat constituțional decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea candidaturii lui Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru. O opinie separată a formulată doar de judecătorul Vladimir Țurcan.

La acest subiect:

Curtea Constituțională: Decretul privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier, constituțional

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X