Foto: fest.md

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică au permis desfășurarea meciurilor internaționale oficiale de fotbal în cadrul Preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022.

Comisia a decis disputarea meciurilor fără prezența spectatorilor pe stadionul Zimbru din Chișinău. Astfel, au fost permise desfășurarea meciurilor:

1. Moldova – Insulele Feroe, la data de 25 martie 2021, ora 21:45;

2. Moldova – Israel, la data de 31 martie 2021, ora 21:45.

În proiectul Hotărârii este specificat că selecționata Moldovei și echipele adversare se vor afla în carantină odată cu intrarea în cantonamente. Toate echipele vor face câte trei teste Covid, cu 20, 7 și 2 zile înainte de meci.

În toată perioada cantonamentului, selecționata Moldovei se va afla în izolare la Centrul Tehnic al Federației Moldovenești de Fotbal din orașul Vadul lui Vodă. Selecționatele oaspete vor călători cu rute charter și vor fi cazate în hotel pe etaje separate de restul oaspeților.

De asemenea, persoanele implicate în organizarea merciurilor vor fi testate la COVID-19 de 2 ori în săptămâna dinaintea desfășurării meciului. Totodată, intrarea pe stadionul Zimbru va avea loc prin câteva filtre de protecție anti-Covid.

Reprezentanții Guvernului menționează că acțiunile sunt stabilite în conformitate cu Protocoalele UEFA și FIFA și, respectiv, aplicate la desfășurarea meciurilor internaționale de fotbal în Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here