(GRAFIC) Moldova ar avea nevoie de 10 ani să facă ce își propun statele lumii în 7-8 luni – vaccinarea a 75% din populație

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 martie, 2021, 15:20

În timp ce unele state se apropie deja de pragul de 75% din populație vaccinată anti-COVID, obiectivul pentru a atinge imunitatea colectivă, iar altele își propun s-o facă până în toamnă, în Republica Moldova lucrurile decurg mult mai greu. Potrivit unei statistici Bloomberg, dacă țara noastră va vaccina populația în ritmul actual, ar avea nevoie 10 ani pentru a atinge acest obiectiv.

Moldova are o medie de 912 vaccinuri administrate pe zi, cu 700 de doze injectate în ultimele 24 de ore. Dacă vom continua în ritmul acesta, vom avea nevoie de mai mult de 10 ani pentru a ne atinge obiectivul.

Până în prezent, în Moldova a fost vaccinată 0,4% din populație cu prima doză și nimeni nu a primit deocamdată ambele doze.

Israel, țara care și-a imunizat complet mai bine de jumătate din populație și a administrat o doză pentru 60% din cetățeni, ar mai avea nevoie de 3 luni pentru a atinge imunitatea colectivă.

Iar în Marea Britanie, țara care se descurcă cel mai bine în Europa, ar mai fi nevoie de maximum patru luni pentru finalizarea procesului.

Serbia, surpriza plăcută a Europei la capitolul vaccinare, ar avea nevoie tot de 4 luni pentru a atinge imunitate colectivă, în timp ce Ungaria s-ar descurca în 9 luni.

Dintre țările vecine, România ar mai avea nevoie de 17 luni pentru a finaliza procesul, Ucraina nu ar atinge ținta nici măcar în 10 ani, în timp ce Rusia s-ar descurca în 23 de luni.

Totuși, toate aceste state își propun să accelereze procesul de vaccinare și să atingă imunitatea colectivă până cel târziu la sfârșitul acestui an.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X