„Mi-am ales mâna pentru imunizare”. Mărturiile unei moldovence, stabilită în SUA, care s-a vaccinat împotriva COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 martie, 2021, 18:40

Violeta Gașițoi este originară din Republica Moldova și locuiește de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii. Recent, moldoveanca s-a vaccinat împotriva COVID-19. Femeia a povestit pentru COTIDIANUL cum decurge procesul de imunizare în regiune.

Prima doză de vaccin am primit-o. Am fost imunizată cu serul Moderna. După prima doză nu am reacții adverse și sincer, deja nici locul unde am primit vaccinul nu se vede, doar simt puțin disconfort în mușchii de la mână”, ne-a mărturisit Violeta.

Cum are loc procesul de imunizare

Procedura este următoarea: Te prezinți, ți se dă circa opt pagini de informație despre vaccin, pentru ca să faci cunoștință. Dacă ai întrebări, atunci îți răspund. După, semnezi consimțământul și doar după, primești prima doză. Obligatoriu, cel puțin 15 minute după ce primești vaccinul, stai sub supraveghere ca să nu ai reacții severe. Dacă nu sunt complicații, atunci poți pleca”, a menționat Violeta Gașițoi.

Moldoveanca stabilită în SUA a menționat că, atunci când alegi mâna în care vei fi vaccinat, o alegi pe cea care lucrezi mai puțin.

Cel puțin, prima seară am avut mici dureri, iar a doua zi durerile la mâna în care mi s-a administrat serul, erau mult mai mari. Nu puteam lucra cu ea, nu puteam să o mișc. Deja, a treia zi durerile sunt în scădere și trec la normalitate”, ne-a mărturisit moldoveanca.

Înainte de a primi vaccinul, Violeta Gașițoi ne-a menționat că fiecare pacient este informat unde se poate adresa în cazul unor reacții adverse, dar și care acțiuni trebuie efectuate.

Acordul scris a pacientului este o procedură normală peste tot în lume. Am observat că în Republica Moldova există multă indignare la acest capitol. Și da, în acord semnăm că am fost informați anume despre toate reacțiile adverse”, a afirmat Violeta.

Moldoveanca urmează să primească a doua doză de vaccin în luna aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *