Prezența tulpinii britanice a COVID-19 a fost confirmată în Republica Moldova. Detalii oficiale

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 23 martie, 2021, 14:36

În Republica Moldova există cazuri de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus. Informația a fost confirmată oficial marți, 23 martie, de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) a recepționat rezultatele probelor expediate Institutului de virusologie Charite, Berlin, privind monitorizarea circulației tulpinilor de SARS-CoV-2 prin metode de biologie moleculară și secvențiere.

Conform rezultatelor recepționate din cele 23 probe expediate, 11 probe au fost confirmate ca tulpină britanică B.1.1.7 (Marea Britanie). Dintre acestea, 7 probe sunt ale persoanelor suspecte la COVID-19 revenite din Marea Britanie, 2 din Ucraina și 2 pacienți cu forme grave de COVID-19 din secțiile de terapie intensivă”, au precizat reprezentanții de la Sănătate.

Laboratorul virusologic al ANSP a menționat că continuă selectarea probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor de SARS CoV-2.

Reponsabilii de la Sănătate au precizat că depistarea noii tulpini nu schimbă conduita tratamentului pacienților.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 216.094 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 189.875 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.590 au decedat.

Până la ziua de azi, 102 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X