Șor, după ce Ulanov și Jardan au fost reținuți: „Tovărașii mei nu au legătură cu jurisprudența. Un circ ieftin” (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 martie, 2021, 17:56

Ilan Șor susține că „tovărașii” săi nu au nicio vină, iar tot ce se întâmplă nu este doar decât „un circ ieftin”. Reacția vine după ce deputații Partidului Șor, Denis Ulanov și Petru Jardan au rămas fără imunitate parlamentară și au fost reținuți pentru 72 de ore.

Evenimentele care au avut loc ieri în Parlament reprezintă o tentativă de ataca partidul. Tovărașii mei, Denis Ulanov și Petru Jardan, nu doar că nu au probleme cu legea, dar chiar nu au legatură cu jurisprudența. Mă bucur că ședința a fost publică. Vă rog să o urmăriți din nou (…) A fost un circ ieftin”, a declarat Șor.

Șor susține că învinuirile aduse celor doi deputați lipsiți de imunitate ar fi un „complot gândit din timp”.

Ce s-a întâmplat ieri nu e un spectacol întâmplător. Planul propus a început a fi realizat. Ce s-a întâmplat nu este altceva decât implementarea planului așa numitor parteneri externi și politicieni cărora nu le place Partidul Șor. Partidul nostru nu este controlat și nu vinde patria pentru compromisuri. Noi nu suntem comozi pentru că depunem toate eforturile pentru a soluționa criza pandemică (…) E un scenariu regizat. Planul minim este să fie distrusă majoritatea parlamentară, astfel, au fost reținuți acești doi deputați. Planul major este atacarea, distrugerea partidului nostru”, a mai spus Șor.

Cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea procurorului general Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Asistăm la un complot care poate avea consecințe grave asupra clasei politice și asupra societății în general. Noi vă declarăm un război din care vom ieși învingători pentru că adevărul este de partea noastră”, a acuzat Marina Tauber.

În privința lui Denis Ulanov, procurorii susțin că au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”.

„Ambele infracțiuni au fost săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale”, au precizat reprezentanții Procuraturii Generale.

Deputatul Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari.

„A acționat în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău, aflată în perioada concesionări”, au menționat reprezentanții Procuraturii Generale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X