Doi inspectori vamali, prinşi cu mită de 4.000 de lei și reținuți pentru 72 de ore. Ce riscă

Autor: , in Actualitate / Social / 24 martie, 2021, 10:56

Doi inspectori ai Biroului Vamal Nord au fost documentaţi marți seara, 23 martie, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurori în timp ce ar fi pretins şi primit mită, în exerciţiul funcţiei, de la un bărbat care importa de peste hotare un automobil. Potrivit datelor preliminare, inspectorii ar fi pretins 100 de euro şi 2.000 de lei pentru a include în actele de devamare a autoturismului taxa minimă.

Inspectorii vamali ar fi cerut de la persoana care însoţea autoturismul de model Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamare şi încă 2.000 de lei pentru a înregistra maşina pe numele altui bărbat care, la momentul întocmirii documentelor, nu era prezent la faţa locului. Prin urmare, acţiunile celor doi inspectori sunt calificate drept corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În seara zilei de marți, 23 martie, inspectorii au fost escortaţi la sediul DGT Nord a CNA, pentru audieri, după care au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *