Doi medici din Chișinău au decedat în ultimele 24 de ore. Detalii

Autor: , in Actualitate / Social / 24 martie, 2021, 16:50

Încă doi angajați din sistemul medical au decedat în ultimele 24 de ore. Este vorba despre chirurgul – ginecolog Alexandru Gudima de la Institul Oncologic și medicul anesteziolog Victor Stebleanco din cadrul Spitalului Republican.

Victor Strebleanco și-a dedicat întreaga viață profesională IMSP Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga”, activând în instituție de aproape 40 de ani. Acesta a decedat la vârsta de 69 de ani.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Republican, Marina Zibliuc, a declarat pentru COTIDIANUL că medicul NU a decedat din cauza COVID-19. Acesta a fost testat pozitiv la coronavirus aproximativ 6 luni în urmă.

A fost un profesionist desăvârșit, care a făcut față multor obstacole și a asistat la salvarea a sute de vieți. Victor Stebleanco a fost nu doar un coleg bun, ci și un adevărat prieten, pregătit întotdeauna să-i ajute pe cei din jur”, menționează reprezentanții Spitalului Clinic Republican.

Tot în ultimele 24 de ore, a decedat și medicul Alexandru Gudima, în vârstă de 63 de ani.

Anunțăm cu profund regret trecerea în nefiinţă a domnului Alexandru Gudima, Doctor Habilitat în Medicină, oncolog, chirurg – ginecolog de o măestrie înaltă profesională. Medicul Alexandru Gudima s-a născut la 31 ianuarie 1958 în orașiș Dondușeni, în anul 1981 a absolvit Facultatea Medicină Generală a Institutului de Stat de Medicină din Chişinău. Pe parcursul activității s-a implicat activ în cercetările științifice în oncologie, susţinând cu brio teza de doctor în medicină în anul 1990, iar în anul 2000 i s-a conferit titlul științific de doctor habilitat în științe medicale. A realizat şi publicat un număr impunător de lucrări ştiinţifice în domeniul oncologiei.
Domnul Alexandru Gudima este cunoscut şi apreciat, pe bună dreptate, în comunitatea medicală a Republicii Moldova, consacrând peste 40 ani serviciilor de asistență medicală specializată
”, au precizat reprezentanții Institutului Oncologic.

Cu profundă tristețe anunțăm trecerea în neființă a colegului nostru, medicului anesteziolog, Victor STEBLEANCO. Acesta…

Publicată de IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” pe Miercuri, 24 martie 2021

In Memoriam
Alexandru Gudima
(31.01.1958 – 23.03.2021)
IMSP Institutul Oncologic anunţă cu profund regret trecerea în…

Publicată de Institutul Oncologic Moldova pe Miercuri, 24 martie 2021

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *