Grosu va cere mâine votul de încredere al deputaților. Ce subiecte vor mai fi discutate în Parlament

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 martie, 2021, 16:00

Parlamentul Republicii Moldova se va întruni în ședință plenară pentru a examina Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului.

UPDATE:

Comisia juridică, numiri și imunități a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului.

A fost examinat demersul lui Igor Grosu, candidat desemnat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, care conține Programul de activitate și întreaga listă a Guvernului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, deciziile privind aprobarea raportului cu privire la proiectul de act legislativ pentru care comisia a fost selectată drept comisie sesizată în fond se adoptă cu votul majorităţii membrilor săi.

Deoarece raportul asupra proiectului de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului nu a întrunit numărul suficient de voturi, aprobarea proiectului rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Chestiunea cu privire la acordarea votului de încredere Programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului este inclusă în ordina de zi a ședinței plenare de joi, 25 martie.

Știrea inițială:

În cadrul ședinței de astăzi, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat convocarea ședinței plenare a Legislativului joi, 25 martie, cu începere de la ora 10:00, precum și ordinea de zi a acesteia.

Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Igor Grosu va merge mâine în plenul Parlamentului pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern.

Pe lângă proiectul privind aprobarea Programului de activitate al Guvernului, care figurează primul în ordinea de zi, aceasta mai include proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021, proiectul pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării, proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, proiectul de lege pentru modificarea Legii viei și vinului, proiectul de lege privind unele măsuri în vederea amânării penalităților pentru întârzierea la plata impozitelor de către agenții economici în perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică.

De asemenea, urmează a fi dezbătute proiectele rămase neexaminate la ședința plenară precedentă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *