Procurorii cer arest pentru judecătoarea prinsă în flagrant pentru acțiuni de corupție

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 24 martie, 2021, 14:16

Procuratura Anticorupție i-a înaintat miercuri, 24 martie, învinuirea magistratei de la Judecătoria Chișinău, Maria Tertea, care acum două zile fusese reținută în flagrant pentru trafic de influență.

De asemenea, procurorii au depus azi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acesteia a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Respectiva cauză penală a fost inițiată de procurorul general Alexandr Stoianoglo, în baza unor informații, potrivit cărora, magistrata ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind învinuită de primirea a 11 mii de dolari din suma inițial pretinsă.

Vezi și: Cine e magistrata din cadrul Judecătoriei Chișinău care a fost reținută în flagrant pentru acțiuni de corupție

Tot astăzi, procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire și pe conducătorul agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă.”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X