Administrația Penitenciarelor din Rusia: Starea de sănătate a lui Navalnîi e „stabilă şi satisfăcătoare”

Autor: , in Externe / 25 martie, 2021, 14:49

Sănătatea lui Alexei Navalnîi este „satisfăcătoare”, afirmă Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia (FSIN), la o zi după alerta lansată de apropiaţi ai opozantului rus, care au avertizat că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat după ce a fost mutat într-o colonie penitenciară, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„În 24 martie, examinări medicale au fost efectuate la cererea deţinuţilor”, a indicat filiala FSIN din regiunea Vladimir (nord-est de Moscova) pentru agenţiile de presă ruse, adăugând că starea sănătăţii lui Alexei Navalnîi a fost „considerată stabilă şi satisfăcătoare”.

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă datând din 2014, Navalnîi este încarcerat de la începutul lunii martie într-o colonie penitenciară de la periferia oraşului Pokrov, situat la aproximativ 100 km de capitala rusă şi cunoscută ca fiind foarte dură.

Avocata opozantului, Olga Mihailova, a afirmat miercuri că nu a avut acces la Aleksei Navalnîi (44 de ani), adăugând că acesta se plângea de o vreme de „dureri puternice de spate” şi începea să nu-şi mai simtă picioarele, dar că nu i s-a prescris decât Ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

Militantul anticorupţie a supravieţuit anul trecut unei otrăviri cu Noviciok, agent neurotoxic dezvoltat în epoca sovietică, în urma căreia a intrat în comă.

Substanţa respectivă a fost identificată de trei laboratoare europene, dar Moscova a respins întotdeauna aceste concluzii care acreditau teza unei tentative de asasinat orchestrată de puterea rusă.

Revenit în Rusia în ianuarie, după mai multe luni de convalescenţă în Germania, el a fost arestat imediat şi condamnat într-un dosar pe care susţinătorii săi, organizaţii neguvernamentale şi numeroase ţări îl consideră motivat politic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X