Slusari acuză „jocuri obscure” între PSRM și PAS: Cu 5 minute înainte, Grosu s-a apropiat de mine și a spus că nu-și votează Guvernul

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 martie, 2021, 12:56

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari a calificat tentativa eșuată de învestire a Guvernului Grosu drept „bătaie de joc față de țară”, acuzând anumite jocuri obscure la care au recurs cei din PAS, PSRM și ȘOR.

Potrivit lui Slusari, ieri un reprezentat al PAS i-ar fi spus despre posibilitatea eșuării învestirii Guvernului din lipsă de cvorum, fapt confirmat a doua zi, după ce PSRM și ȘOR au boicotat ședința Parlamentului.

„Când ieri un reprezentat din Guvernul desemnat mi-a spus că ar putea fi lipsă de cvorum, nu mi-a venit a crede și l-am întrebat dacă admite la modul serios acest lucru. Pentru noi era ceva inimaginabil. Cu părere de rău noi am văzut acest scenariu”, a dezvăluit el.

„Circul a fost regizat și realizat de PSRM, ȘOR și PAS. Am asistat la un circ ieftin, dar mi-am dat seama că nu e așa de ieftin. Prețul pe care ăl plătește țara este inestimabil. Nu poți estima cât costă o viață pierdută din cauza COVID-ului. La prima tentativă ne-am confruntat cu isterie, iar la fiecare întrebare ni se răspundea cu ‘anticipate!’, a continuat Slusari.

El a mai spus că Igor Grosu s-a apropiat de el cu 5 minute înainte de începerea ședinței Guvernului, în cadrul căreia urma să fie dezbătute componența cabinetului de miniștri și programul de guvernare și i-a cerut să nu voteze pentru învestire.

„Trei fracțiuni, PSRM, ȘOR și PAS nu au vrut să voteze Guvernul. Probabil PSRM și-au coordonat cu PAS acțiunile. Este o bătaie de joc de țară”, a acuzat el.

Slusari a mai spus că se îndoiește că vor fi alegeri anticipate prea curând.

„Până la stabilizarea situației, până la vaccinarea populației, alegerile anticipate nu se pot desfășura. Singura diferență e că până atunci situația putea fi gestionată de un Guvern în plenipotențiar sau unul desumflat. E imposibil de mers în campanie fără măcar două luni de vaccinare.”, a mai spus el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X