Dodon o amenință pe Sandu cu repetarea scenariului iunie 2019: „Vom declara stat capturat de către Curtea Constituțională”

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 martie, 2021, 12:19

Liderul socialiștilor Igor Dodon o amenință pe președinta Maia Sandu cu repetarea scenariului iunie 2019, când majoritatea parlamentară a aprobat o hotărâre privind „capturarea statului”.

Vineri, în cadrul vlogului său, Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că „face exact același lucru ca și Vladimir Plahotniuc în 2019”.

„În cazul în care va fi luată acum o astfel de decizie (de dizolvare a Parlamentului, n.r.), nu credeți că majoritatea parlamentară poate proceda ca în iunie 2019, să declare statul capturat de către Curtea Constituțională, să constate uzurparea puterii de stat? Comisia de la Veneția a dat dreptate majorității parlamentare atunci, nu lui Plahotniuc. Vreți să ajungem la un astfel de blocaj?”, a declarat Dodon.

El și-a manifestat însă speranța că „membrii Curții Constituționale nu-și vor schimba de două ori pe lună poziția, cum au făcut-o lunea trecută față de 23 februarie”.

„Majoritatea parlamentară nu va permite dizolvarea Parlamentului. Alegeri anticipate nu vor fi așa cum vrea Maia în mai, iunie, iulie nu de aceea că ne temem, ci de pandemie. Ieri am avut un record negru, peste 40 de decese. În aceste condiții oare putem merge la anticipate? Dacă Maia Sandu vrea anticipate să le facă acolo la președinție la ea în birou. Noi nu o să alocăm bani pentru aceste alegeri, Banii din fondul de rezervă suntă pentru vaccinuri și medici”, a mai spus Dodon.

Se întâmplă în timp ce președinta Maia Sandu a invitat fracțiunile parlamentare la consultări în această după amiază în vederea dizolvării Parlamentului conform articolului 85 (1) din Constituție (3 luni fără învestirea unui Guvern)

Fracțiunile PSRM, ȘOR și transfugii de la Pentru Moldova au refuzat să participe la aceste consultări, invocând agenda încărcată a Parlamentului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *