PAS, după consultările de la Președinție: Îndemn actorii politici să se abțină de la presiuni

Autor: , in Actualitate / Politic / 26 martie, 2021, 17:00

După consultările de la Președinție, președintele interimar al Partidului Acțiune (PAS), Igor Grosu, a îndemnat politicienii să se abțină de la presiuni.

Am transmis Maiei Sandu că în virtutea evenimentelor care s-au consumat ieri în Parlament, cea de-a doua tentativă de a investi un Guvern, considerăm că sunt circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Dincolo de prestația lamentabilă a legislativului, pe care o vedem la fiecare ședință, unde sunt pe agendă proiecte populiste, asistăm la dezbateri sterile care nu au nimic comun cu interesul cetățenilor”, a declarat Grosu.

Grosu a menționat că alegerile parlamentare anticipate trebuie să fie organizate conform termenilor legali, după ce se va pronunța Curtea Constituțională. Acesta a menționat că cel mai optim ar fi ca alegerile să aibă loc vara, în contextul situației epidemiologice și recomandărilor medicilor.

Dincolo de prestația lamentabilă a Legislativului, pe care o vedem la fiecare ședință, unde sunt pe agendă proiecte populiste, asistăm la dezbateri sterile care nu au nimic comun cu interesul cetățenilor. Cu referire la termeni, nu am discutat termeni. Un lucru pe care l-am transmis este că alegerile anticipate trebuie să aibă loc conform termenilor legali, de asta va depinde și răspunsul Curții Constituționale. În același timp, am discutat că prioritatea zero rămâne gestionarea situației pandemice. În acest caz, toate instituțiile statului, fie că vorbim de procesul de vaccinare, fie că vorbim de respectarea regulilor impuse de situația pandemică, trebuie respectate.
De asemenea, facem apel către actorii politici, indiferent de viziunile pe care le avem fiecare formațiune politică, să se abțină de la presiuni, să lăsăm instituțiile să-și facă meseria, iar noi, politicienii, în special cei prezenți în parlament, să nu ne concentrăm pe dezbateri inutile în Parlament, dar să venim în întâmpinarea Executivului atunci când va veni cu solicitări pentru a adopta legi care să vină în susținerea oamenilor
”, a conchis Grosu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Corect toate partidele acum fac presiuni intentionat! Opriti presiunele asupra Presedentii! PPDA vad ca deja se impaca bine cu PSRM de faca asa presiuni! Trist PPDA !

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X