Peste 30 de teste negative la COVID-19 falsificate, depistate în ultimele 24 de ore: 16 moldoveni se aflau în același autocar și veneau din Rusia

Autor: , in Social / 26 martie, 2021, 16:21

În doar 24 de ore, angajații Poliției de Frontierei au identificat în fluxul de călători 32 de persoane care au prezentat teste PCR Covid-19, cu semne de falsificare. În toate cazurile au fost inițiate cercetări penale pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

În punctul de trecere a frontierei Palanca, la data de 25 martie, conform unei informații operative polițiștii de frontieră au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților transfrontaliere. Ca rezultat, 16 pasageri ai unui autocar de pe ruta Republica Moldova – Federația Rusă dețineau asupra lor rezultatele testelor PCR Covid-19 negative, cu semne rezonabile de falsificare. La audieri, persoanele nu au fost sigure și clare în declarații privind procedura de testare ai acestora la laborator. La o oră diferență, în același punct de trecere, pe sensul de intrare în țară a fost identificat un cetățean moldovean care pentru a fi scutit de autoizolare a prezentat rezultatul testului PCR Covid-19 contrafăcut. Astăzi, în punctul de trecere a frontierei Tudora la alți patru cetățeni moldoveni s-au depistat teste PCR Covid-19 falsificate”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, alte nouă teste PCR Covid-19, care au prezentat suspecții de falsificare, au fost ridicate și în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Sunt vizați în cercetările penale atât cetățeni moldoveni, cât și cetățeni români. Iar în punctul de trecere a frontierei Sculeni, o familie din România (soț și soție) a încercat astăzi să intre în Republica Moldova prezentând testele falsificate”, a precizat Poliția de Frontieră.

Cele 32 de teste PPCR Covid-19 negative, cu semne de falsificare, au fost ridicate și transmise către laboratorul de expertiză tehnico-juridică. Pe numele persoanelor au fost inițiate cauze penale, precum și cetățenii care au intrat pe teritoriul Republicii Moldova au fost plasați în autoizolare pentru 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X