Dodon, după sesizarea Maiei Sandu la CC privind dizolvarea Parlamentului: Vom înainta toate argumentele

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 martie, 2021, 17:59

Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a venit cu o reacție, după ce președinta Maia Sandu s-a adresat Curții Constituționale în vederea constatării circumstanțelor constituționale pentru dizolvarea actualului Parlament.

Cu regret, constatăm că pe doamna Maia Sandu nu o interesează nimic în afară de câteva mandate în plus pentru partidul ei, PAS. Ea vrea anticipate. Acesta e răspunsul ei pentru pandemie, pentru orice criză și orice problemă din societate.
În timp ce țara are nevoie urgent de vaccin salvator și de învestirea unui Guvern Anticriză, șeful statului cere ultimativ alegeri anticipate. Aceasta este pur și simplu iresponsabil
”, a comentat Dodon.

Liderul socialiștilor susține că formațiunea pe care o conduce consideră periculoase alegerile anticipate, dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni.

Noi, socialiștii, vom înainta Curții Constituționale toate argumentele constituționale pentru aprobarea unei hotărâri care nu va fi contrară normei constituționale, recomandărilor Comisie de la Veneția din ultimii ani și sperăm ca acea decizie a CC să fie una nu doar corectă constituțional, ci și umană în raport cu societatea, care are nevoie acum de vaccinare masivă și de diminuarea indicilor pandemiei.
În același timp, declaram că socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie, pentru a proteja cetățenii și a-i asigura cu cel puțin 1 milion de vaccinuri. Noi considerăm că alegerile anticipate sunt extrem de periculoase dacă nu vom avea vaccinați cel puțin 300-400 de mii de oameni, în special din categoriile de risc și vulnerabile (la moment avem vaccinați doar cca 37 mii)
”, a adăugat Dodon.

Dacă Maia Sandu e gata să provoace prin anticipate o catastrofă morală și umanitară și să tripleze numărul de oameni care vor muri zilnic în plină campanie electorală, noi nu suntem de acord cu astfel de acțiuni cinice din partea Președintelui, care este gata să supună unui risc iminent viața oamenilor, din ambiții personale și de partid”, a conchis liderul PSRM.

Vezi și: Maia Sandu, despre dizolvarea Parlamentului: „Am sesizat Curtea Constituțională. Consider că sunt întrunite circumstanțele legale”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X