PSRM, după consultările cu Maia Sandu: Am reiterat că există un candidat la funcția de premier și este majoritate parlamentară

Autor: , in Actualitate / Politic / 29 martie, 2021, 14:23

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) insistă pe ideea candidaturii lui Vladimir Golovatiuc la funcția de premier și afirmă că în Legislativ există o majoritate parlamentară. Socialiștii acuză că candidatura lui Igor Grosu nu a fost consultatată cu Parlamentul. Declarațiile au fost făcute luni, 29 martie, în urma consultărilor cu președinta Maia Sandu.

Am reiterat poziția că în Legislativ este majoritate parlamentară și există un candidat la funcția de premier. Este vorba despre Vladimir Golovatiuc, o persoană pregătită din punct de vedere profesionist, cu o reputație ireproșabilă, care este capabil să formeze o echipă, să prezinte un program și să scoată Republica Moldova din impas”, a declarat Vlad Batrîncea.

Vlad Batrîncea susține că Maia Sandu nu a venit cu o poziție clară.

Am încercat să aflăm și poziția doamnei președinte de ce a mers absolut unilateral în cadrul discuțiilor precedente, atunci când am propus o agendă, când am propus un dialog veritabil și autentic. Am reiterat încă o dată că soluțiile pot fi găsite numai într-un dialog și de comun acord între Parlament și Președinție. Am spus că nu vom accepta poziții unilaterale. Nu vom accepta presiuni. În dialogul care urmează să aibă loc între instituțiile statului nimeni nu trebuie să meargă pe cont propriu. Nu am primit informații suplimentare în ceea ce ține de poziția doamnei președinte. Nu știm ce urmează să întreprindă în coninuare. Poziția noastră a fost clară că dacă e să discutăm într-o perspectivă adecvată, atunci alegerile parlamentare urmează să aibă loc după stabilizarea situației pandemice, a situației social- economice”, a adăugat Batrîncea.

Socialiștii acuză că candidatura lui Igor Grosu nu a fost consultatată cu Parlamentul.

Considerăm că consultările care au avut loc anterior au fost mimate. Candidatura domnului Grosu nu a fost consultatată cu Parlamentul și nu a fost vociferată și discutată în niciuna dintre rundele de consultări cu fracțiunile parlamentare. Trebuie să revenim la prevederile Constituției și să găsim soluții prin dialog”, a conchis Batrîncea.

Consultările la Președinție au continuat și luni, 29 martie. Președinta Maia Sandu a desfășurat vineri, 26 martie, consultări cu patru dintre grupurile și fracțiunile parlamentare: „Pro Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Acțiune și Solidaritate.

Vezi și:

PAS, după consultările de la Președinție: Îndemn actorii politici să se abțină de la presiuni

Din partea Platformei DA a fost doar Slusari la consultări: E doar o formalitate. Decizia deja este luată

PDM, după consultări: „Am propus Maiei Sandu să amâne ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului” (VIDEO)

Pro Moldova, după consultările cu Maia Sandu: E un joc politic. Am acceptat să venim doar din respect către instituții

(VIDEO) Ulanov, după discuții cu Sandu: Am avut un dialog foarte constructiv. Motive de dizolvare a Parlamentului nu sunt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X