Sinteza de weekend: 38 de șoferi beți și peste 1.200 care au depășit limita de viteză. Două persoane au murit

Autor: , in Social / 29 martie, 2021, 15:16

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a anunțat că în acest weekend, ofițerii de patrulare au depistat peste 2.400 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, dar au și intervenit în peste 120 de chemări parvenite la numărul 112, dintre care 20 cazuri au fost pe linia ordinii publice.

Potrivit datelor INSP, în zilele de odihnă, peste 1.220 de șoferi au fost depistați de ofițeri că au depășit limita de viteză admisă pe segmentul de drum.

243 de de șoferi au încălcat regulile de oprire şi neacordarea de prioritate pietonilor şi altor participanţi la traficul rutier, iar peste 340 de conducători auto nu au respectat indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere.

38 de conducători auto au fost înlăturați de la volanul mașinii deoarece au fost depistați în stare de ebrietate, iar alții 2 au refuzat să treacă testul alcoolscopic. În toate cazurile, șoferii au rămas fără permisul de conducere până la decizia instanței de judecată”, au anunțat reprezentanții INSP.

În aceste 2 zile, au avut loc 9 accidente rutiere grave, soldate cu 2 persoane decedate, iar 9 traumatizate.

Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a menționat că va intensifica patrularea pe întreg teritoriul țării, întru descurajarea și prevenirea conducerii în stare de ebrietate la volan și deplasării cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze care pot genera accidente rutiere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X