Dodon anunță că pleacă la Moscova pentru a negocia livrarea în R. Moldova a vaccinului Sputnik V

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 30 martie, 2021, 17:35

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, anunță că pleacă în această săptămâna la Moscova, iar livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le va purta, chiar dacă nu deține nicio funcție publică în stat.

Am prezidat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM unde am analizat situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm. Am reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Am fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi antirecorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor”, a declarat Dodon.

Socialiștii salită disponibilitatea autorităților chineze de a dona țării noastre, în cel mai scurt timp posibil, a unui lot de vaccin împotriva Covid-19.

Ciocoi: „Guvernul Chinei va dona R. Moldova un lot impunător de doze de vaccin împotriva COVID-19”

Totodată, am menționat că livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le voi purta la Moscova, săptămâna curentă. Rămânem fermi pe poziția că acum prioritatea numărul unu este sănătatea și viața oamenilor, asigurarea țării noastre cu vaccin anticovid, iar alegerile parlamentare anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației”, a adăugat Dodon.

Totodată, Dodon a mai spus că „am propus colegilor să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai. Sănătatea și viața oamenilor sunt mult mai importante decât lupta politică”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *