Explicația deputatului care s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Glodeni

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 30 martie, 2021, 15:05

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Ion Leucă, s-a vaccinat împotriva COVID-19 la Glodeni. Acesta susține că existau doze de vaccin disponibile, care puteau fi pierdute dacă nu erau utilizate urgent, de aceea a fost invitat să se vaccineze.

Leucă susține că are comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și a decesului.

În virtutea stării mele de sănătate, fiind persoană cu comorbidități pentru care infecția COVID 19 prezintă un risc sporit a formelor grave și a decesului, mă aflam la evidență la instituția medicală teritorială pentru imunizare în mod prioritar”, a spus deputatul Ion Leucă.

Deputatul democrat a afirmat că nu a avut o preferință pentru un anume vaccin.

Din câte înțeleg, existau doze de vaccin disponibile, care puteau fi pierdute dacă nu erau utilizate urgent, și am fost invitat să mă vaccinez. Nu am avut o preferință pentru un vaccin anume, știind că toate corespund standardelor”, a conchis Leucă.

În ultimele zile, a explodat un adevărat scandal în legătură cu vaccinarea unor persoane cu funcție publică, chiar dacă nu aveau dreptul legal să se imunizeze în această etapă.

Consiliera prezidențială Ala Nemerenco acuză mai multe fraude în procesul de vaccinare din Republica Moldova, în condițiile în care de seruri ar beneficia persoane care nu fac parte din grupurile de risc.

„Deci deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil. Alții în schimb se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer. Mi-aș dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect. Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara”, a acuzat Nemerenco.

Ea este de părere că șefii instituțiilor medicale implicați în astfel de acțiuni ar trebui demiși „ca pe timp de război, fără judecată”.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecțiale Sociale a spus că investighează cazurile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *