„În această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”. Greceanîi a convocat încă o ședință cu membrii Guvernului în exercițiu

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 30 martie, 2021, 10:10

Speakerul Zinaida Greceanîi a convocat luni, 29 martie, ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, precum și cu consilierii președintelui Parlamentului. Potrivit unei note informative a Legislativului, a fost evaluată starea pandemică care continuă să înregistreze noi antirecorduri la numărul de infectări și de decese zilnic. De asemenea, s-a accentuat faptul că „în această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”.

Greceanîi susține că Parlamentul este gata sa susțină orice inițiativă a Guvernului și Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) pentru „a depăși situația dificilă și a oferi atribuții suplimentare în acest sens”.

Oficialii au discutat detalii privind achiziționarea de urgență a vaccinurilor necesare pentru imunizarea în masă a tuturor categoriilor de cetățeni.

Pentru facilitarea acestui proces, Parlamentul a modificat mai multe acte legislative. În aceeași ordine de idei, a fot exprimată recunoștința partenerilor Republicii Moldova pentru ajutorul oferit. S-a anunțat faptul că autoritățile continuă demersurile foarte serioase în vederea obținerii de noi donații de vaccinuri sigure și eficiente”, se menționează în nota informativă a Legislativului.

De asemenea, oficialii au examinat situația social-economică, a mediului de afaceri prin prisma impactului pandemiei de COVID-19.

A fost reiterată importanța menținerii restricțiilor adecvate realităților curente, acestea fiind strict necesare pentru a contracara răspândirea coronavirusului.Totodată, membrii Executivului au informat despre măsurile concrete care se întreprind pentru asigurarea securității alimentare a țării”, se mai spune în nota informativă.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 227.453 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 203.703 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.869 au decedat.

Până la ziua de azi, 105 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vezi și: „Am examinat posibilitățile de aprovizionare cu vaccinuri împotriva COVID-19”. Greceanîi, în ședință cu membrii Guvernului în exercițiu

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *