Maia Sandu: Republicii Moldova i-au fost alocate 100.620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / Social / 30 martie, 2021, 17:15

Președinta Maia Sandu a anunțat marți, 30 martie, că Republicii Moldova i-au fost alocate 100.620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX.

Șefa statului a menționat că vaccinurile ar urma să ajungă în țară până la sfârșitul lunii iunie.

Am primit o veste foarte bună! Republicii Moldova i-au fost alocate 100.620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX, care ar urma să ajungă în țară până la sfârșitul lunii iunie. Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor”, a spus Maia Sandu.

Președinta a precizat că vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, precum profesorii, persoanele vârstnice și cu comorbidități.

Este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului. Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede”, a conchis Maia Sandu.

În Republica Moldova, bilanțul a ajuns la 227.453 de persoane infectate cu COVID-19. Din numărul total, 203.703 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4.869 au decedat.

Până la ziua de azi, 105 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *