Usatîi: „PSRM și Șor intenționează să instituie stare de urgență pentru 60 de zile”. Reacții (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 martie, 2021, 16:34

Liderul Partidului Nostru (PN) și primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că „majoritatea parlamentară” urmează să voteze joi, 1 aprilie, stare de urgență pentru 60 de zile, motivul fiind tărăgănarea organizării alegerilor parlamentare anticipate. Pe de altă parte, deputații socialiști au negat această informație.

Usatîi a declarat în cadrul unui briefing că deputații din Partidul Șor și cei din Partidul Socialiștilor (PSRM) urmează să voteze stare de urgență pentru 60 de zile.

Joi este planificat să voteze stare de urgență pentru 60 de zile și câștigă lunile aprilie și mai. Asfel, Maia Sandu va avea dreptul să dizolve Parlamentul la începutul lunii iunie, iar alegerile vor putea fi organizate la sfârșitul lunii august – început de septembrie. De mult știam asta și am vorbit, dar așteptam să îi prind pe proști în capcană”, a spus Usatîi.

PSRM neagă zvonurile lansate de Usatîi.

Prima dată aud de la dumneavoastră. Nici nu s-a pus în discuție acest subiect. Noi nu discutăm ziua ceea ce visează noaptea Usatîi. Nici nu am idee ce să comentez”, a declarat socialistul Grigore Novac pentru COTIDIANUL.

Vicepreședinta Partidului „Șor”, deputata Marina Tauber, ne-a spus că va reveni cu o reacție.

Vezi și: „În această situație alarmantă se impun măsuri cardinale imediate”. Greceanîi a convocat încă o ședință cu membrii Guvernului în exercițiu

Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon a afirmat că un lockdown total este „periculos social și reprezintă o iresponsabilitate față de cetățeni și mediul economic”.

În opinia liderului PSRM, ar trebui restricționate parțial unele activități, astfel încât să fie redus contactul cetățenilor și riscul de îmbolnăvire, dar și să fie funcțională economia. De asemenea, să fie urgentat accesul cetățenilor la vaccinurile împotriva COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *