Dodon: Alegeri în iunie, cum vrea Sandu, nu vor fi. Cel mai devreme – în septembrie sau octombrie

Autor: , in Actualitate / Politic / 31 martie, 2021, 12:34

Liderul socialiștilor Igor Dodon susține că alegeri anticipate în vară nu vor avea loc și că scrutinul anticipat nu se va desfășura mai devreme de lunile septembrie sau octombrie.

Igor Dodon a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Sputnik Moldova, că la sigur „alegeri anticipate în mai, iunie sau iulie, așa cum vrea Maia Sandu, nu vor avea loc”.

„Alegerile anticipate vor avea loc, cel mai devreme, în septembrie sau octombrie. Vă asigur, noi avem pârghii în acest sens. Până ce nu rezolvăm problema pandemiei nu vom avea alegeri”, a declarat Igor Dodon.

Fostul președinte a recunoscut, indirect, că starea de urgență pentru a evita dizolvarea Parlamentului este introdusă: „Legea spune clar, pe perioada stării de urgență nu poate fi niciun fel de dizolvare a Parlamentului. Deci în următoarele 60 de zile Parlamentul nu poate fi dizolvat”.

El a mai spus că socialiștii iau în calcul ca în perioada stării de urgență, care urmează să fie declarată în perioada 1 aprilie – 30 mai, să fie retrași bani din rezerva BNM pentru a ajuta agenții economici și cetățenii care au de suferit.

Dacă starea de urgență va fi anunțată, atunci în această perioadă Parlamentul nu va putea fi dizolvat și nici declanșate alegerile anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X