(VIDEO) Doi ucraineni au furat peste 100.000 de lei din bancomatele din R. Moldova prin metoda cash trapping

Autor: , in Social / 31 martie, 2021, 13:58

Doi ucraineni au fost reținuți pe teritoriul Republicii Moldova, fiind suspectați de furt. Bărbații în vârstă de 30 și 31 de ani, pe parcursul anului 2021 ar fi instalat la bancomatele mai multor bănci din Chișinău și alte regiuni ale țării, dispozitive de tip cash trapping, utilizate pentru sustragerea numerarului la efectuarea tranzacțiilor financiare la bancomate.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, oamenii legii au stabilit că suspecții ar fi instalat dispozitive de tip cash trapping la circa 50 de bancomate, cauzând prejudicii materiale în sumă de peste 100.000 de lei băncilor comerciale din Republica Moldova.

Suspecții au fost arestați pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 2 la 6 ani.

În acest context, oamenii legii atenționează cetățenii, în cazul în care depistează careva mijloace tehnice suspecte instalate la bancomat sau acesta nu eliberează mijloace financiare, iar contul bancar fixează extragerea lor, să anunțe imediat Banca.

Cash trapping este o metodă care constă în plasarea unei plăcuțe metalice lipite deasupra fantei bancomatului, care blochează eliberarea banilor din bancomat. Nereușind să aibă acces la bani, victima pleacă în căutarea altui bancomat, în timp ce infractorul scoate placa metalică și intră în posesia banilor blocați în bancomat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X