(VIDEO) Un stomatolog din Chișinău, suspectat de consum și vânzare de droguri. Ce au depistat oamenii legii

Autor: , in Actualitate / Social / 1 aprilie, 2021, 14:05

Oamenii legii au demascat la începutul lunii martie activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope pe teritoriul Republicii Moldova, iar ca rezultat au fost reținute două persoane. Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală efectuate, cu antrenarea investigatorilor sub acoperire, recent, polițiștii au efectuat achiziții de control la un medic stomatolog, în vârstă de 43 de ani.

Stomatologul, de la locul de muncă, zilnic vindea substanțe psihotrope și anume produse medicamentoase sub marca comercială ”Subutex” care conține substanță buprenorfină. La fel, au fost acumulate probe precum că medicul este și consumator activ de droguri, zilnic administrându-și substanțe interzise. Astfel, prin acțiunile sale își punea în pericol sănătatea pacienților săi”, au menționat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției.

De asemenea, s-a stabilit că stomatologul avea rolul de organizator a procesului de realizare a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța.

Fiind reținut în flagrant, polițiștii au depistat asupra medicului și ridicat 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7.000 de lei, proveniți din activitatea infracțională. Din circuitul ilegal au fost scoase 40 de pastile subutex, în valoare de 40.000 de lei. În prezent, medicul are aplicată măsură preventivă arest la domiciliu.

În cazul în care va fi demonstrată vina, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Ofițerii de investigații continuă acțiunile în vederea reținerii și altor persoane implicate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X