Președinta Maia Sandu a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 aprilie, 2021, 16:16

Președinta Maia Sandu a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Acesta conține 3 priorități și 44 de acțiuni pe care președinta le-ar fi îndeplinit.

Șefa statului a menționat că Republica Moldova are nevoie urgentă de ieșirea din criza sanitară și economică, de acțiuni reale împotriva hoților și curățarea instituțiilor de clanuri corupte și de crearea unor relații strânse cu partenerii internaționali, cu țările vecine, cooperare care să ne ajute să ne dezvoltăm și modernizăm: „Am spus că voi munci pe aceste trei direcții în campania electorală și din prima zi de la intrarea în exercițiul funcției de Președinte am depus eforturi pentru a scoate țara noastră din criză, din izolare și din corupție”.

Este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova – de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională, de instituții de drept eficiente și independente. Președinția a pornit pe această cale – a dezvoltării și a bunăstării. Chiar dacă atribuțiile președintelui sunt limitate, în doar 3 luni am reușit să redeschidem și intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obținem sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție”, a menționat Maia Sandu.

Vedeți AICI cele 44 de acțiuni îndeplinite care au fost enumerate.

Printre acțiuni se enumără vaccinurile pentru Republica Moldova; donațiile pentru sistemul de sănătate; jutor pentru economie, agricultori, oameni nevoiași; scoaterea din izolare internațională și începerea restabilirii relațiilor cu partenerii noștri; inițierea proceselor ireversibile de curățare a instituțiilor și acțiuni pentru asigurarea unei justiții independente.

Vezi și: (DOC) Declarația de avere a Maiei Sandu

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633.621 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate. Pentru Maia Sandu au votat 943.006 de alegători (57,72%), iar Igor Dodon a acumulat 690.615 de sufragii (42,28%). Diferențe dintre cei doi este de peste 250 de mii de voturi, cea mai mare din istoria unui scrutin prezidențial în țara noastră.

Te-ar putea interesa: Componența Aparatului președintei Maia Sandu, făcută publică. Suspiciunile de lipsă de integritate ale doi consilieri, respinse

Maia Sandu este al 6-lea președinte al Republicii Moldova și al 4-lea ales prin vot direct, după Mircea Snegur (vot direct), Petru Lucinschi (vot direct), Vladimir Voronin (ales două mandate de Parlament), Nicolae Timofti (ales de Parlament) și Igor Dodon (vot direct).

Citește și: Pagina oficială a Președinției s-a schimbat la față. Limba română a luat locul celei „moldovenești”. Ce alte modificări au fost făcute

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *