Zece troleibuze asamblate la Chișinău au fost puse de astăzi pe rutele municipale de transport (VIDEO)

Autor: , in Social / 2 aprilie, 2021, 15:28

Zece troleibuze clasice au fost lansate astăzi, 2 aprilie, pe rutele municipale de transport. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Caitalei, fiind menționat că unitățile de transport sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al ÎM. „RTE Chișinău”.

Primarul Ion Ceban susține că prin includerea acestor troleibuze în circuit, municipalitatea asigură cetățenii cu transport confortabil, de calitate, la standarde internaționale.

Conform datelor municipalității, de la începutul anului curent au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău, astfel autoritățile își propun să diminueze din riscurile majore privind infecția COVID-19 în unitățile de transport în comun.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice. De asemenea, unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Într-o notă informativă a municipalității se spune că în ultimele 3 luni au fost puse în circulație 5 troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *