Șefa statului s-a întâlnit cu ambasadorul UE la Chișinău. Ce au discutat cei doi oficiali

Autor: , in Politic / 3 aprilie, 2021, 11:05

Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit, în după-amiaza zilei de vineri, cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. În cadrul întrevederii, Maia Sandu a declarat că țara noastră este interesată să cumpăre loturi suplimentare de vaccin de la statele europene, care și-au suplinit stocurile din timp, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

„Sper că vom identifica asemenea oportunități, iar guvernul va face demersurile corespunzătoare pentru obținerea vaccinului pentru cetățenii noștri,” a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului i-a mulțumit Ambasadorului în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea europeană și ajutorul imens acordat țării în această perioadă grea. Aceasta și-a exprimat recunoștința pentru donațiile de echipamente pentru angajații din prima linie, donațiile de vaccin primite pe platforma COVAX cu sprijin european, și ajutorul nerambursabil de 15 milioane de euro care va sprijini sectoarele economiei afectate cel mai mult de criză.

La întrevedere s-a discutat și despre ultimele evoluții politice, iar interlocutorii au convenit că agenda politică ar trebui să evolueze ținând cont de interesele și bunăstarea cetățenilor, nu doar de pașii calculați ai partidelor și grupurilor de interese ce se află în spatele lor.

Uniunea Europeană este un partener important pentru Republica Moldova, care oferă sprijin țării noastre de foarte multă vreme. La rândul său, Republica Moldova trebuie să-și respecte angajamentele și să asigure reformele democratice și economice care vor transforma țara într-un stat european.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X