Avocatul judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus, care se ascunde la noi de justiția de la Kiev: „Clientul meu a fost răpit”

Autor: , in Actualitate / Justiție / 3 aprilie, 2021, 16:34

Judecătorul din Ucraina, Nicolae Ceaus, suspectat de acte de corupție și care ar fi examinat mai multe dosare cu implicarea participanţilor la Euromaidan, a fost răpit în centrul Capitalei. Cel puțin asta afirmă avocatul acestuia, Iulian Balan. 

„A fost răpit din centrul Chișinăului, clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic încă se examinează de către instanțele Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane în plină zi”, a declarat Iulian Balan.

Apărarea a mai îndemnat oamenii, care știu informații despre locul aflării al clientului său, să se adreseze organelor de drept.

„Această situație ridică semne și suspiciuni rezonabile cu privire la capacitatea statului de a ne proteja. Toți cei care cunosc locul aflării sau pot oferi informații, vă rog, adresați-vă organelor de forță”.

Potrivit presei, în anul 2016, Nicolai Ceaus ar fi extorcat o mită în valoare de 150.000 de dolari. S-a întâmplat în cadrul unei cauze penale pentru trafic de droguri, iar judecătorul ar fi ascuns o parte din bani în borcane, îngropându-le în propria curte. Procurorii ucraineni, însă nu l-au putut reține pentru că avea imunitate, care putea fi retrasă doar cu acordul Radei. Între timp, magistratul a reușit să fugă, iar din 2017 se află în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X