Litvinenco, despre permisiunea plimbării în parcuri: „Primarul general al Chișinăului recunoaște că „starea de urgență” declarată de PSRM și Șor este un mare fake”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 3 aprilie, 2021, 13:21

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că nu pot fi introduse norme derogatorii în cazul dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale cu privire la permisiunea plimbării în parcuri. Alesul poporului susține că dispoziția are caracter imperativ, iar comisia municipală a încălcat această prevedere și s-a demonstrat, în acest mod, că edilul Capitalei, Ion Ceban, nu recunoaște starea de urgență votată de către deputații PSRM și cei ai partidului „Șor”.

„Până și primarul general al Chișinăului recunoaște că ”starea de urgență” declarată de PSRM și Șor este un mare fake. Acesta chipurile prin comisia municipală – nu se știe dacă cea pentru situații excepționale sau cea pentru sănătate publică – a introdus norme derogatorii de la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale referitoare la permisiunea plimbării prin parcuri. Derogări care nu pot exista de principiu potrivit legii câtă vreme dispoziția Comisiei Situații Excepționale are caracter imperativ și nu lasă spațiu pentru ca cineva să dispună altfel”, a scris Sergiu Litvinenco pe pagina sa de facebook.

În dimineața zilei de astăzi, edilul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat plimbările în parcurile de pe teritoriul Chișinăului sunt admise, iar decizia a fost luată de Comisia Municipală.

„Să fie admise intrările în parc, să nu arătăm cel puțin straniu în această privință, când este posibil să mergi la piață, să te duci la centru comercial, să urci în transportul public și să nu vii în parc. Colegii noștri de la municipalitate, juriștii au găsit o formulă, cum să specifice juridic în decizia Comisiei Municipale, posibilitatea să ne aflăm în parcuri”, a precizat Ion Ceban.

În data de 1 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a anunțat măsuri restrictive pentru 60 de zile, perioada în care a fost instituită starea de urgență, în țara noastră. Printre restricții se număra și interzicerea ieșirilor în locurile de agrement.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X