Magazinele alimentare, închise în timpul nopții la Bălți. Restricție impusă în contextul pandemiei de COVID-19

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 3 aprilie, 2021, 15:15

Magazinele alimentare, inclusiv cele de pe teritoriul stațiilor PECO vor fi deschise în intervalul orelor 06:00-22:00. Este prevederea deciziei luate, în data de 2 aprilie, de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Bălți. Aceasta a intrat în vigoare, în momentul emiterii. 

Pe lângă asta, CSE a mai decis că taximetriștii vor putea să transporte între orele 23:00-05:00 numai persoanele, care vor pleca de la serviciu spre casă sau vor dori să cumpere medicamente. De asemenea, oamenii care vor avea alte motive justificate, precum îngrijirea sau însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave ori decesul unui membru de familie.

Călătorii, însă vor trebui să posede un act de identitate, dar și documente, care să justifice deplasarea. Mai exact, certificat de la serviciu sau declarație pe propria răspundere.

La Bălți, însă plimbările în parcuri sau aflarea pe teritoriul spațiilor de joacă sunt interzise, spre deosebire de Chișinău, unde acestea au fost permise de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, vineri, 2 aprilie, pe teritoriul municipiului Bălți au fost înregistrate 51 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Localitatea este devansată la acest capitol de Capitală și stângă Nistrului, unde au fost depistate 334 și, respectiv, 473 de cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X