Ministrul în exercițiu al Justiției critică unele interdicții ale CSE: „Să se întrunească CSE, să elimine prevederile ce nu au nicio justificare rezonabilă”

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / 3 aprilie, 2021, 16:10

Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, consideră inadmisibilă decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) ce prevede interzicerea plimbărilor în parcuri. Într-o postare pe facebook, Fadei Nagacevschi a scris că a solicitat, încă vineri dimineața, ca membrii CSE să se întrunească în ședință pentru corectarea greșelei, însă fără niciun rezultat. 

„Încă ieri dimineața i-am comunicat Prim-ministrului interimar că este inadmisibil să interzici oamenilor să se plimbe prin spații publice și am solicitat să fie întrunită chiar ieri ședința CSE pentru a corecta eroarea comisă (ușor spus). Nu a fost să fie. Notez, cei ce promovează asemenea decizii, trebuie să fie conștienți că starea de urgență nu oferă mandat pentru besspredel și orice limitare trebuie să fie justificată, or, dispozițiile CSE și eventualele sancțiuni pe seama unor dispoziții nejustificate se contestă în instanța de judecată, fiind supuse și controlului parlamentar”, a menționat acesta.

Ministrul în exercițiu al Justiției și-a exprimat speranța ca membrii CSE vor elimina prevederile fără justificare.

„Totodată trebuie să se înțeleagă că CSE nu este platformă pentru PR politic, dar pentru a ne lupta cu pandemia. Sper în regim de urgență să se întrunească CSE, să elimine prevederile ce nu au nicio justificare rezonabilă”, a scris Fadei Nagacevshi.

„>Comisia pentru Situații Excepțional s-a întrunit pe 1 aprilie în ședință și a decis se interzică aflarea persoanelor în spații publice, cum ar fi parcuri, zone de agrement, terenuri de joacă sau terenuri sportive din orașele Chișinău și Bălți.

La două zile, însă Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a permis plimbarea în parcuri sau păduri.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *