Poliția Capitalei confirmă răpirea judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus

Autor: , in Actualitate / Justiție / Social / 3 aprilie, 2021, 16:54

Judecătorul, Nicolae Ceaus, care se ascunde la noi de justiția de la Kiev, a fost răpit în centrul Capitalei de către trei persoane, potrivit polițiștilor. Oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:00, iar acum întreprind măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor acestui caz. 

„Un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost răpit de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasată în sec.Centru al capitalei. Poliția a fost sesizată în jurul orei 13.15, despre acest fapt. La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor”, a menționat ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati.

Angajații DP Chișinău au inițiat un proces penal în acest caz.

Vestea că judecătorul ucrainean a fost răpit a fost făcută pe rețelele de socializare de către avocatul acestuia, Iulian Balan.

„A fost răpit din centrul Chișinăului, clientul meu, judecătorul ucrainean, Ceaus Nicolae, a cărui cerere de azil politic încă se examinează de către instanțele Republicii Moldova. A fost răpit de un grup înarmat de persoane în plină zi”, a declarat Iulian Balan.

Potrivit presei, în anul 2016, Nicolai Ceaus ar fi extorcat o mită în valoare de 150.000 de dolari. S-a întâmplat în cadrul unei cauze penale pentru trafic de droguri, iar judecătorul ar fi ascuns o parte din bani în borcane, îngropându-le în propria curte. Procurorii ucraineni, însă nu l-au putut reține pentru că avea imunitate, care putea fi retrasă doar cu acordul Radei. Între timp, magistratul a reușit să fugă, iar din 2017 se află în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *