Peste 600 de cadre didactice, imunizate la Centrul municipal de vaccinare împotriva COVID-19 din Chișinău

Autor: , in COVID-19 / Social / 5 aprilie, 2021, 15:04

622 de cadre didactice care activează în școlile și grădinițele din Capitală au fost imunizate pe parcursul săptămânii trecute la Centrul municipal de vaccinare din Chișinău. Datele au fost anunțate luni, 5 martie, de către autoritățile municipale.

Listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat luni, 5 aprilie, în cadrul ședinței operative săptămânale, că această soluție concretă, aplicată în regim prioritar, va facilita atât siguranța profesorilor, cât și a elevilor: „Totodată, va permite reîntoarcerea fizică la școală, în condiții optime de siguranță, după vaccinare„.

Centrul municipal de vaccinare are o capacitate de imunizare de până la 1.200 de persoane pe zi. Instituția activează cu program zilnic, între orele 08:00 – 18:00, iar în zilele de odihnă, între orele: 08:00 – 15:00.

În prezent, la Centru s-a decis imunizarea prioritară a cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare din municipiu, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și a celor de până la această vârstă, dar care suferă de comorbidități cu risc sporit.

Autoritățile Capitalei susțin că se va acorda prioritate grupurilor care sunt vulnerabile sau prezintă un risc mare de expunere la infecția COVID-19, deoarece în prezent necesitatea și cererea la vaccin anti-COVID-19 depășește disponibilitatea acestuia la nivel global, din cauza cererii mari. Administrația publică locală a municipiului Chișinău nu are competența și atribuțiile pentru procurarea vaccinurilor.

Pe lângă imunizarea cadrelor didactice în Centrul municipal de vaccinare anti-COVID-19, procesul de vaccinare continuă, în paralel, în toate Asociațiile Medicale Teritoriale și în Centrele medicilor de familie din capitală.

Persoanele cu vârsta mai mare de 60 ani, cu comorbidități, incluse în grupul cu risc sporit, trebuie să contacteze medicul de familie la locul de trai, pentru a se programa pentru imunizare, în corespundere cu stocurile de vaccinuri distribuite municipiului.

În cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrele medicilor de familie din municipiu sunt operaționale 19 puncte de imunizare anti-COVID-19. La necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă circa 20 de puncte de imunizare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *