Când Curtea Constituțională va examina sesizarea privind dizolvarea Parlamentului

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 aprilie, 2021, 16:24

Curtea Constituțională (CC) a anunțat că sesizarea depusă de președinta Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului va fi examinată la data de 15 aprilie, cu începere de la ora 10:00.

Maia Sandu îi solicită Curții să constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

Șefa statului a argumentat că prezenta constatare are ca obiect constatarea de către Înalta Curte, prin Aviz, prin temeiul art.135 alin.(1)lit.f) din Constituție, a circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a în sensul art.85 alin.(1) și alin.(2) din Constituție, din motivul expirării termenului de 3 luni în interiorul căruia Parlamentul este autorizat de a forma Guvernul, precum și expirării termenului de 45 de zile de la prima solicitare și respingerea a două solicitări de învestitură a Guvernului.

„Alegerile anticipate constituie șansa cetățenilor de a-și alege deputați care să le reprezinte cu adevărat interesele, să scoată țara din criză și să o scape de corupție. Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”, a menționat Maia Sandu.

Consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare, șefa statului le-a desfășurat în zilele de 26 și 29 martie.

PAS, după consultările de la Președinție: Îndemn actorii politici să se abțină de la presiuni

Din partea Platformei DA a fost doar Slusari la consultări: E doar o formalitate. Decizia deja este luată

PDM, după consultări: „Am propus Maiei Sandu să amâne ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului” (VIDEO)

Pro Moldova, după consultările cu Maia Sandu: E un joc politic. Am acceptat să venim doar din respect către instituții

(VIDEO) Ulanov, după discuții cu Sandu: Am avut un dialog foarte constructiv. Motive de dizolvare a Parlamentului nu sunt

PSRM, după consultările cu Maia Sandu: Am reiterat că există un candidat la funcția de premier și este majoritate parlamentară

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *