Sursă foto: sputnik.md

Platforma DA invită Consiliul Concurenței în Parlament, în condițiile în care la bursele internaționale prețul petrolului se menține deja de 3 săptămâni la cotații cu 12-13% mai mici față de ultima majorare a prețurilor la carburanți în Republica Moldova, fără acțiuni din partea benzinarilor moldoveni.

Potrivit vicepreședintelui Platformei DA, Alexandru Slusari, „timp de o lună cetățenii și agenți economici achită nejustificat aproape 2 lei per litru de benzină și motorină”.

„Prețul petrolului din 3 martie a scăzut de la 70 la 61 dolari pe baril. Recent s-au micșorat cu 2 hrivne cifrele la benzinăriile Ucrainei. În Moldova cartelul petroliștilor ține artificial prețurile la carburanți la un preț ridica”, a menționat Slusari.

În context, el a trimis o solicitare către biroul permanent al Parlamentului pentru a invita Consiliul Concurenței în Legislativ, pentru a prezenta un raport în acest sens.

Amintim că prețul barilului de petrol brent continuă să se mențină la nivelul înregistrat la începutul lunii februarie, de 61-63 de dolari per baril deja de mai bine de 3 săptămâni la rând. Acest lucru nu se vede însă și în prețurile la carburanți în Republica Moldova, care continuă să fie menținute la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani.

(GRAFIC) Petrolul, de 3 săptămâni la nivelul începutului de februarie; Benzina în Moldova, cu 2 lei/litru mai scumpă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here