Evadarea anului: 1.800 de deținuți au fugit din închisoare

Autor: , in Externe / 6 aprilie, 2021, 13:44

Peste 1.800 de deținuți au evadat dintr-o închisoare nigeriană, după ce unitatea de detenție a fost atacată ieri de mai mulți oameni înarmați, informează digi24.ro.

Atacatorii au reușit să intre în curtea închisorii din orașul Owerri după ce au detonat explozibili în zona corpului administrativ.

Din totalul deținuților aflați în închisoare, peste 1.800 au evadat, dar șase s-au întors. 35 de deținuți au refuzat să evadeze.

Poliția a acuzat grupul separatist Indigenous People of Biafra de atac, însă acesta nu a revendicat atacul și a negat orice implicare.

Autoritățile nigeriene au confirmat că 1.844 de deținuți au evadat luni.

Cum s-a desfășurat atacul

Mai mulți oameni înarmați au atacat centrul de detenție Owerri la primele ore ale dimineții, după ce au ajuns la fața locului cu camionete și autobuze.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că atacatorii aveau aruncătoare de grenade, mitraliere, explozibili și puști.

Președintele Muhammadu Buhari a clasificat atacul drept un „act de terorism”, iar pe atacatori „anarhiști”. Șeful de stat a cerut forțelor de ordine să-i captureze pe atacatori și pe deținuții evadați.

Purtătorul de cuvânt al grupării separatiste Indigenous People of Biafra a declarat pentru AFP că acuzațiile aduse după atacul de luni sunt „munciuni”.

Începând cu luna ianuarie, mai multe secții de poliției și vehicule din sud-estul Nigeriei au fost atacate și cantități mari de muniție au fost furate. Nimeni n-a revendicat atacurile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *