Ion Chicu: Chiar dacă am fost atacat, am evitat să apreciez activitatea Maiei Sandu. E o regulă de bun-simț

Autor: , in Actualitate / Politic / 6 aprilie, 2021, 10:49

Fostul premier Ion Chicu a comentat primele 100 de activitate a președintei Maia Sandu, vorbind despre „lipsa de critică din bun simț”, dar și despre „atacuri”.

Am evitat, în primele 100 de zile de mandat, să apreciez activitatea doamnei Maia Sandu. Este o regulă de bun-simț, pe care m-am străduit să o respect, în pofida faptului că nu am avut parte de un tratament similar și am fost atacat, inclusiv, de Domnia sa încă până am reușit să pășesc pragul Guvernului”, a comentat Chicu.

Fostul premier susține că șefa statului nu a făcut nimic pentru a consolida societatea

La expirarea acestui termen, ca cetățean, i-aș reproșa doamnei președinte doar că nu a făcut mult sau nimic pentru a consolida societatea, cum promitea în campanie și pentru a restabili pacea civică. Oamenii în Moldova au devenit și mai dezbinați”, a spus Chicu.

Ion Chicu consideră că Maia Sandu a întârziat mult cu exercițiul de înaintare a candidaților la funcția de prim-ministru.

„Dacă se venea cu o tentativă în ultimele zile ale lunii decembrie și cea de-a doua – la începutul lunii ianuarie, la mijlocul lunii februarie sau maxim la 1 martie, aveau să fie întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, iar în luna iunie am fi avut un Guvern, votat de către un Parlament reprezentativ. Drept consecință, suntem în aprilie și încă nu avem o dată clară a dizolvării Parlamentului”, a conchis fostul premier.

La data de 23 decembrie 2020, Ion Chicu a anunțat demisia sa din funcția de prim-ministru și, implicit a Guvernului, în scopul declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Vezi și: Președinta Maia Sandu a prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *