Vaccinul Sputnik V va fi produs și în afara Rusiei; Prima țară cu care s-a semnat un contract

Autor: , in COVID-19 / Externe / 6 aprilie, 2021, 11:55

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care deţine patentul producţiei vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V, a anunţat luni încheierea unui acord cu compania indiană Panacea Biotec pentru producţia a 100 de milioane de doze pe an din acest vaccin, relatează agenţia EFE.

Producţia vaccinului Sputnik V în fabricile Panacea Biotec va permite furnizarea acestui ser către clienţii internaţionali ai RDIF, potrivit unui comunicat emis de acest organism.

India a fost printre primele ţări contactate de Rusia pentru producerea vaccinului Sputnik V, autorizat până în prezent în 59 de ţări.

Rusia aşteaptă sosirea curând a unei delegaţii a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care la începutul lunii martie a iniţiat procesul de evaluare a vaccinului Sputnik V în vedere unei posibile autorizări a acestuia în UE.

Din luna mai, vaccinul rusesc va fi produs de asemenea în Italia, în urma unui acord încheiat între compania farmaceutică italiano-elveţiană Adienne Pharma & Biotech şi fondul rus. Acesta din urmă a semnat până în prezent contracte cu companii farmaceutice din Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus pentru producţia în total a circa 1,4 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *