Ciocoi, despre judecătorul răpit: Să fim atenți. S-ar putea să fim împinși pe niște piste false

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 aprilie, 2021, 16:04

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a comentat cazul judecătorului ucrainean care a fost răpt în plină zi pe o stradă din Capitală, sugerând că „opinia publică ar putea fi împinsă spre niște piste false”. Oficialul a mai menționat că în joc este pusă securitatea statului.

Eu vreau să văd dovezi foarte clare, cine anume a fost făptașul? Pentru că până la ora actuală eu nu văd dovezi concludente care ar arăta spre o direcție sau spre alta. Dar ce se întâmplă în cazul care bietul diplomat ucrainean care a mers la Kiev solicitând permisiunea centralei de la Kiev să meargă într-o vacanță de weekend acasă, la familia lui, mult timp înainte, nu avea nimic în portbagaj, iar Ceaus a fost scos, probabil, pe altă ușiță și nu se știe unde. Deci, întrebarea numărul unu pe care eu mi-o pun, logic: unde se află Ceaus la ora actuală”, a declarat Ciocoi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Prim-ministrul interimar a precizat că e pusă în joc securitatea statului R. Moldova.

Urmează să inițiem discuții cu statele vecine, care, prezumtiv, deocamdată, aparent, ar putea să fie beneficiarii acestui rapt în plină stradă. Să vedem atent, să analizăm toate dovezile, să dialogăm deschis și precaut cu autoritățile, în cazul de față ale Ucrainei, să vedem”, a adăugat Ciocoi.

Fiind întrebat dacă a avut un dialog pe subiectul acesta cu colegii de la Kiev, Ciocoi a spus: „Oficial, nu. Dar suntem, neoficial, într-un dialog și așteptăm să vedem care este poziția dumnealor. Eu foarte tare mă tem că s-ar putea să fim împinși pe niște piste false”.

Dacă s-a făcut de către serviciile speciale fără să fie anunțate serviciile noastre speciale, avem o problemă. Dacă s-a făcut pe lângă serviciile speciale, atunci este cu totul altă mâncare de pește. Pentru că este vorba de o grupare criminală și asta deja nu implică negocierile între autorități, dar implică implicarea urgentă a tuturor organelor de forță de a identifica gruparea criminală, a o destructura și a identifica locul aflării victimei. La ora actuală, pe mine mă interesează unde este Ceaus”, a conchis Aureliu Ciocoi.

Judecătorul ucrainean Nicolai Ceaus, care se ascundea de la autorităţile de la Kiev, a fost răpit sâmbătă, 3 aprilie, de trei persoane din curtea unui bloc de locuit amplasat în centrul Capitalei.

Potrivit presei, în anul 2016, Nicolai Ceaus ar fi extorcat o mită în valoare de 150.000 de dolari. S-a întâmplat în cadrul unei cauze penale pentru trafic de droguri, iar judecătorul ar fi ascuns o parte din bani în borcane, îngropându-le în propria curte. Procurorii ucraineni, însă nu l-au putut reține pentru că avea imunitate, care putea fi retrasă doar cu acordul Radei. Între timp, magistratul a reușit să fugă, iar din 2017 se află în țara noastră.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *