Foto simbol

Secretara de stat de la Ministerul Sănătății, Tatiana Zatîc, susține că măsurile care au fost impuse acum prin starea de urgenţă vin ca o perioadă de tranziţie pentru ceva mai restrictiv, iar în cazul în care dinamica cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 se va menține sau va crește, va fi nevoie de reintroducerea unor măsuri de restricție mai dure.

Probabil sunt anumite carențe în hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). În aceste zile, se mai ajustează careva prevederi ale acestei dispoziții. Au existat mai multe restricții care, din păcate, nu au fost respectate. Probabil că din acest motiv s-a mers pe o formulă mai lină”, a declarat Zatîc, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Șefa interimară de la Sănătate a menționat că în prezent se lucrează asupra restricţiilor care, printre altele, ar putea ţine de reducerea deplasării persoanelor la serviciu, de distanţare.

Evaluăm indicatorii epidemiologi și în funcție de evoluția situației, se vor ajusta anumite prevederi. Ar putea fi restricții mai dure. Am discutat și care ar putea fi pierderile economice, dar nimic nu poate fi comparat cu pierderea vieților omenești. Se lucrează asupra măsurilor, propunerilor la nivel de grup de lucru al Comisiei pentru Situații Excepționale, care în următoarele zile vor veni cu anumite modificări la dispoziția dată. Se lucrează acuma asupra măsurilor ce țin de distanțare, de deplasarea persoanelor la serviciu. Sunt mai multe măsuri care vor veni în următoarele zile”, a precizat Zatîc.

Secretara de stat de la Ministerul Sănătății a punctat că nerespecatrea măsurilor se răsfrâng asupra sistemului de sănătate, dar şi a populaţiei, în general: „Pe lângă acele eforturi pe care le face sistemul de sănătate pentru acordarea asistenţei medicale, avem suferinţa pacienţilor, a rudelor care au în familie persoane contaminate cu această boală gravă și consecințele acesteia”.

În Republica Moldova, a fost instituită stare de urgență în perioada 1 aprilie – 31 mai.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here