Membrul PACE care l-a stropit cu verde de briliant pe Tutunaru, reținut. Au fost inițiate două cauze penale

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 aprilie, 2021, 16:21

Cazul vicepreședintelui raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, care a fost stropit cu verde de briliant de către membrii organizaţiei teritoriale a Partidului „Acasă Construim Europa”, condus de Gheorghe Cavcalciuc, va fi cercetat sub aspect penal.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat miercuri, 7 aprilie, două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

Acțiunile de urmărire penală sunt în derulare, iar Procuratura susține că va reveni cu detalii pe parcurs.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Reprezentanţii PACE şi-au justificat acţiunile respective prin faptul că au vrut să-l pedepsească în aşa fel pe Tudor Tutunaru, care s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19, deşi campania de vaccinare se desfăşoară actualmente doar în rândul cadrelor medicale şi a persoanelor de peste 60 de ani.

Platforma DA, partid al cărui membru este Tudor Tutunaru, a condamnat „acţiunile teroriste ale partidului PACE la adresa funcţionarilor publici, exponenţi ai Platformei DA şi le califică total ilegale şi iresponsabile. Asemenea acţiuni nu au nimic comun cu statul de drept şi lupta cu corupţia”.

Vezi și: Medic, despre vicepreședintele de raion care a fost stropit cu verde de briliant: Nu vede, dar sperăm că în câteva zile vederea îi va reveni

(VIDEO) Cavcaliuc „își asumă” gestul colegilor săi de partid, care l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *