Foto: Facebook, Gheorghe Cavcaliuc

Fostul șef adjunct al Poliției moldovene, Gheorghe Cavcaliuc, actual lider al Partidului PACE, i-a solicitat procurorului general Alexandr Stoianoglo s-o lipsească de imunitate parlamentară pe deputatat Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru.

Cavcaliuc o acuză pe Spătaru de implicare în reținerea liderului PACE din raionul Sîngerei, Tudor Balan, care l-a stropit pe vicepreședintele consiliului raional Tudor Tutunaru cu iod. El susține că Spătaru s-ar fi folosit de influența pe care o are pentru a convinge Procuratura Sîngerei să-l rețină pe colegul său.

„Îi cer procurorului general să meargă în Parlament pentru a cere lipsirea de imunitate a deputatei Arina Spătaru, care să fie reținută și percheziționată pentru exces de putere, abuz de putere și trafic de influență”, a solicitat Cavcaliuc.

El a mai cerut ca Arinei Spătaru să-i fie ridicat și telefonul mobil, întrucât acolo ar putea fi „găsite probe” în susținerea acuzațiilor sale.

Procuratura raionului Sângerei a inițiat miercuri, 7 aprilie, două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE care ar fi stropit victima cu soluție, acesta urmând a fi audiat pe marginea cazului.

Victima se află internată la spitalul raional, având arsuri de gradul I și II la ambii ochi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here