Foto: Digi

Serghei Bulgac, director general al operatorului de telecomunicaţii Digi, a raportat o remuneraţie totală, formată dintr-un pachet fix şi unul variabil, de 1.59 milioane de euro în anul 2020, acesta fiind cea mai mare remuneraţie pentru o persoană din conducerea unei companii din România, potrivit datelor agregate pe ZF din raportul pe 2020 al Digi, publicat pe Bursa de la Bucureşti.

Astfel, Serghei Bulgac a raportat o remuneraţie variabilă de 1.21 milioane de euro, reprezentând 76% din remuneraţia totală, restul fiind cea fixă.

Mold-street scrie că Serghei Bulgac are 44 de ani și este originar din Republica Moldova. Acesta a obținut cetățenie românească în anii când făcea studii la Academia de Studii Economice din București.

El are background financiar, anterior făcând parte din echipa Epic, unul dintre cele două fonduri de investiții (celălalt este Quadrant) care dețin acțiuni la RCS&RDS. Bulgac a mai lucrat și la compania de brokeraj Eastbrokers și a urmat cursurile programului de MBA INSEAD.

Din mai 2015, Serghei Bulgac este CEO al RCS&RDS, o afacere ce a ajuns, în 2020, la peste 1,3 miliarde de euro.

În mai 2017 Digi Comunications a fost autoarea celei mai mari listări privată din istoria Bursei de Valori de la București (BVB). Listarea a fost urmată de un scandal, după ce s-a anunțat că Serghei Bulgac este urmărit penal în calitate de suspect, în legătură cu săvârșirea infracțuiunii de spălare de bani la meciurile de fotbal într-un dosar la Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here