Foto: Captură video

Premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a declarat după ședința Comisiei Situației Excepționale că punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri a fost anulat.

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat o serie de măsuri care vin în susținerea cetățenilor în plan social și a mediului de afaceri pe perioada stării de urgență. Totodată, vin față de cetățenii noștri cu scuzele de rigoare pentru anumite decizii aprobate în prima ședință care au provocat anumite nedumeriri. Acest lucru s-a corectat. Astfel, s-a anulat punctul care prevedea interzicerea plimbărilor în parcuri și a fost substituit cu textul „se interzice aflarea în spații publice în grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția membrilor unei familii”. După care, am mai adoptat o rectificare tehnică”, a declarat Ciocoi.

De asemenea, vor fi realuate antrenamentele pentru participărilela turneele internaționale.

A fost abrogat un punct din anexa 1 a deciziei precedente ce ține de domeniul de competență a Poliției de Frontieră. Astfel, prezentarea obligatorie la intrare a testului negativ de COVID-19 a fost abrogat și rămâne în vigoare regula precedentă: persoana care intră în țară completează fișa epidemiologică, intră în carantină pentru 14 zile și în a 10-zi poate întrerupe carantina daca face un test negativ”, a precizat Ciocoi.

Totodată, la inițiativa Ministerului Sănătății va fi extinsă lista medicamentelor compensate pentru tratamentul pacienților cu forme ușoare și moderate de COVID-19 în condiții de ambulatoriu. Adică, pacienții care se tratează la domiciliu vor primi medicamente compensate în proporție de 100%, anterior fiind până la 70%.

Pentru mediul de afaceri, va fi extinsă perioada de implementare a programului de subvenționare a dobânzilor. Totodată, plățile efectuate de către angajator pentru procurarea vaccinului vor fi deduse în scopuri fiscale”, a anunțat premierul în exercițiu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here