Ciocoi recunoaște că starea de urgență e utilizată în scopuri politice: Noi am propus 30 de zile

Autor: , in Actualitate / Politic / 8 aprilie, 2021, 08:28

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi recunoaşte că instituirea stării de urgenţă pentru o perioadă de 60 de zile este nejustificată, iar propunerea termenului de 2 luni nu aparţine Guvernului. Potrivit lui Ciocoi, Executivul interimar a lăsat la discreţia Parlamentului stabilirea perioadei stării de urgenţă, deputaţii fiind cei care au stabilit perioada de 60 de zile, notează IPN.

Premierul interimar spune că instituirea stării de urgenţă pentru o perioadă de 60 de zile este lipsită de logică, în condiţiile în care se impunea introducerea stării de urgenţă doar pentru o lună, cu posibilitatea prelungirii ei.

„Cred că 30 de zile ar fi fost suficient, dar în hotărârea cu care am mers noi în faţa Parlamentului, nu am indicat niciun termen. Se putea de instituit, iniţial, stare de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile şi, ulterior, în funcţie de evoluţia epidemică să se decidă, dacă se prelungeşte sau nu. Pot să recunosc că recomandarea cu care a venit Guvernul în faţa Parlamentului a fost folosită în scopuri politice”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul unei emisiuni de la TV 8.

Anterior, Președinția și deputații din PAS au acuzat că starea de urgență a fost instituită de Parlament doar pentru a amâna alegerile anticipate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X