Foto: Captură video

Responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au emis joi, 8 aprilie, o circulară, prin care a indicat că sediile misiunilor diplomatice și a oficiilor consulare nu pot fi folosite în scopuri politice. Precizarea vine în contextul în care liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, și-a filmat una dintre edițiile vlogului în incinta misiunii diplomatice de la Moscova.

Circulara emisă de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene:

Spațiile misiunilor nu pot fi puse la dispoziția (chirie, comodat, sau altfel) politicienilor pentru întâlniri cu alegătorii. Delegațiile oficiale, aflate în misiuni de serviciu peste hotare, vor putea beneficia de asistența misiunilor diplomatice în limitele programului oficial și cu respectarea cadrului normativ în vigoare.

Spațiile misiunilor diplomatice nu pot fi puse la dispoziția persoanelor terțe pentru înregistrarea sau transmiterea în direct a reportajelor sau a emisiunilor de autor. Interviurile sau alte modalități de comunicare publică cu mass-media națională, sau din statul de reședință și în scop de promovare a imaginii Republicii Moldova, pot fi realizate cu autorizarea șefului misiunii și în coordonare cu Biroul de presă al Ministerului.

În spiritul protejării și promovării intereselor naționale ale Republicii Moldova, precum și al Codului de conduită al funcționarilor publici care impune exercitarea funcției în baza principiilor legalității, imparțialității, independenței, profesionalismului și al loialității, personalul diplomatic se abține de la exprimarea și promovarea opțiunilor politice personale”.

Vezi și: „Neașteptat și pentru Golovatiuc”. Explicațiile de la Ambasada R. Moldova în Federația Rusă privind vlogul lui Dodon

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că nu a recepționat o solicitare privind realizarea unui vlog de la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here