Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a declarat în cadrul unui interviu pentru Hotnews că în cazul în care vor fi organizate alegerile parlamentare anticipate și partidul din care face parte ar obține un scor bun, atunci va forma o coaliție cu partidele pro-europene. Totodată, a recunoscut că uneori există tensiuni între PAS și Platforma DA.

Trebuie să recunosc că există o anumită tensiune între PAS și Platforma DA, pentru că avem – cel puțin în privința alegerilor anticipate – viziuni diferite. Colegii optează pentru un Guvern și ulterior alegeri anticipate. În opinia noastră orice Guvern numit acum ar însemna să uităm de alegeri anticipate și să avem alegeri la termen în 2023. Noi optăm pentru alegeri anticipate. Dincolo de aceste diferențe, noi suntem în contact permanent, colaborăm pe platforma parlamentară, când este vorba de agenda legislativă, proiecte de legi, facem schimb de opinii, ne susținem reciproc proiectele atunci când ele coincid ca interes public”, a declarat Grosu.

Fiind întrebat cu cine membrii PAS ar face putea face alianțe, înțelegeri, dintre partidele existente, Grosu a menționat că cu partidele pro-europene. Referindu-se la partidul condus de fostul premier Ion Chicu, a spus că „e o clonă socialistă”.

Lăsând la o parte sondajele eu cred că în Parlament se vor regăsi și alte partide pro-europene. Primele cu care dorim și o să ne manifestăm dorința de a forma o coaliție sunt partidele pro-europene. Vom dialoga și cu cei care vor subscrie obiectivelor noastre, în special când vorbim de integrare europeană, de combaterea corupției șamd. Dacă vor fi astfel de partide care vor lăsa la o parte ideile care duc la clivaje est-vest, român-moldovean, da, vom fi deschiși pentru a dialoga astfel să avem o agendă pro-europeană, anti-corupți.

Să vedem care ar fi partidele acestea pro-europene. Și-a anunțat acum câteva zile Ion Chicu o posibilă formațiune, cel puțin în declarații, foarte decis pro-europeană, dar domnul Ion Chicu provine de la socialiști. E clonă socialistă. Apoi ar mai fi domnul Andrei Năstase, poate să intre sau poate să nu intre în Parlament. Totul depinde de ei, cât de bine se vor poziționa, cât de bine se vor mobiliza. Da, ei au capacități de mobilizare. Vă amintiți probabil acele proteste pe care le-au animat ei în 2015, 2016. Ei au potențial”, a precizat președintele interimar al PAS.

Amintim că, Curtea Constituțională (CC) a anunțat că sesizarea depusă de președinta Maia Sandu privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului va fi examinată la data de 15 aprilie, cu începere de la ora 10:00.

Maia Sandu îi solicită Curții să constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here