Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba susține că instituțiile din țara sa nu sunt implicate în răpirea judecătorului Mykola Ceaus, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute.

Kuleba i-a transmis acest lucru omologului său moldovean Aureliu Ciocoi în cadrul unei convorbiri telefonice la subiectul răpirii lui Ceaus.

„Dmytro Kuleba a informat interlocutorul moldovean că oamenii legii din Ucraina așteptau ca după finalizarea pozitivă a revizuirii judiciare a recursului privind refuzul acordării azilului în Republica Moldova, ca fostul judecător să fie extrădat autorităților de la Kyiv în conformitate cu prevederile convențiilor europene și a tratatelor bilaterale privind extrădarea infractorilor și asistenței reciproce în dosare penale.

Oficialul a evidențiat că instituțiile de stat din Ucraina nu sunt implicate în răpirea cetățeanului Mykola Ceaus și pentru a stabili toate circumstanțele acestui caz, inclusiv locul unde se află la moment fostul judecător este disponibilă să creeze un grup de lucru comun moldo-ucrainean”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

La rândul său, Aureliu Ciocoi a subliniat că, imediat după obținerea informației despre răpire, au intervenit toate instituțiile specializate ale statului, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală de către procurorii din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale.

Ambii oficiali au notat că bunele relații de vecinătate între Republica Moldova și Ucraina nu vor fi afectate urmare a acestui caz, iar instituțiile specializate vor coopera strâns pentru clarificarea circumstanțelor dispariției cetățeanului ucrainean.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here